Lego Batman - A film (The LEGO Batman Movie)

2017/05/24. - írta: giskard reventlov

341-lego_batman_movie_ver4_xxlg.jpg

Batman egyszemélyes igazságosztóként őrzi Gotham város biztonságát, és ehhez sosem volt szüksége senkire. Azonban amikor Joker szabadon engedi a világ összes gonosztevőjét a Fantomzónából, a Sötét Lovag is kénytelen belátni, hogy egyedül nem képes megfékezni a káoszt.

Ha valami emlékezetes maradt a The Lego Movie kapcsán (azt leszámítva, hogy "mindenszupiszupeeer"), az biztos, hogy Batman karaktere. Valószínűleg ezt látták meg az alkotók is, és ezért építettek rá egy önálló animációs filmet, mert megvan benne a potenciál. És hogy milyen a végeredmény? Elképesztően kreatív ötletek és popkultúrális kikacsintások garmadája.

the_lego_batman_the_movie_112327_738.jpg

Egyetlen gond van vele: túl sok ez 100 percben. Félreértés ne essék, remek szórakozás, de egy idő után már nem azt éreztem, hogy ez többszöri újranézésre is frissnek fog majd hatni, mert észre veszünk olyasmiket, amiket elsőre nem, hanem inkább túlzsúfoltnak láttam, mert ennyi ötlet két filmre is elég lenne. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak a játékidő túl hosszú, és ha kivágnánk belőle úgy negyed órát, jobban működne, nem tudom.

the_lego_batman_the_movie_112414_740.jpg

Azonban ez minden, amibe bele tudnék kötni, mert, mint mondtam, rendkívül kreatív a végeredmény. És még csak eszembe sem jutott, hogy ez egy bő másfél órás Lego-reklám, pedig hát tulajdonképpen az is. Meg egy nagyon vicces, és önreflektív Batman-paródia, amelyben nem csak a karakter alaptulajdonságaiból gyártanak poént, hanem a korábbi filmjei is megkapják a magukét. Ebben a formában pedig simán élvezhető kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert minden korosztály megtalálhatja benne az élvezeti faktort.

the_lego_batman_the_movie_112720_318.jpg

Szeretem az animációs filmeket, mert ritkán okoznak csalódást. A The LEGO Batman Movie vegyes érzelmeket hagyott maga után, azaz nem ugranék neki újra a közeljövőben, de a mérleg nyelve még így is bőven a pozitív irányba lendül. Tudom ajánlani, de készüljetek fel rá, hogy talán kicsit túl tömény is lesz a poénáradat.

Címkék: animációs
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr1512536729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása