Nyírjuk ki Günthert! (Killing Gunther)

2017/09/26. - írta: giskard reventlov

364-killing_gunther_xxlg.jpg

A bérgyilkosok világában nem számít, hány embert tettél el láb alól. Ha te akarsz lenni a legjobb, azt csak egyetlen módon érheted el: megölöd a legjobbat. Jelen esetben azonban a legjobb nem más, mint Robert 'Gunther' Bendik (Arnold Schwarzenegger).

A Killing Gunther egy másfél órásra nyújtott gyengébb SNL-szkeccs, amit kizárólag az utolsó 20 perc miatt érdemes végigülni.

killing_gunther_141636_120.jpg

Illetve nem is az "érdemes" a megfelelő kifejezés. Tényleg érdemes ugyanis csak akkor lenne, ha az a bizonyos utolsó 20 perc nagyot szólna, ez pedig csak úgy lenne lehetséges, ha az előzetesben nem lövik el a csúcspontra tartogatott puskaport, azaz Arnold Schwarzenegger személyét. Egyfelől Gunther figurájának titokzatossága is ennek az egy dolognak ágyaz meg, másfelől Arnold bácsi látható örömmel csinálja, amit csinál a végjátékban. Szinte gyermeki lelkesedéssel formálja meg a karaktert, verbálisan reflektál egy kicsit a korábbi ikonikus szerepeire is, és nem, hogy nem zavarja, hanem egyenesen mintha élvezné, hogy közben paprikajancsivá változik.

killing_gunther_141727_624.jpg

A Killing Gunther legnagyobb baja, hogy ötlettelen, azaz egészen pontosan, hogy egyetlen ötletre épül: vegyünk egy csapatnyi fickót, meg csajt, akik el akarják tenni láb alól a világ legjobb bérgyilkosát. A csapat egytől egyig komolyan vehetetlen idiótákból áll, és hát ami azt illeti, a nemezisük se egy lángész, de ő legalább szórakoztató. Azért gond ez, mert a figurákkal való azonosulás kizárt, és még röhögni sem lehet rajtuk, mert pocsék a casting. Nem jó, amit csinálnak, és még azt is rosszul csinálják. Teszem azt komolyan azon kéne nevetni, hogy a méregkeverő csóka azért nem használ fegyvert, mert annyira okádhatnékja van a vértől, hogy még magát a szót sem képes kimondani hányás nélkül? Gyakorlatilag a nézőnek fogalma sem lesz, hogy ez a csapat akár együtt, akár külön-külön hogy a fenébe élte túl eddig.

killing_gunther_141740_360.jpg

Sajnálom az ilyen filmeket, mert lehettek volna jobbak. Jobb casting, jobb rendező, jobb forgatókönyv például (és abba még bele se mentem, hogy vizuálisan mennyire pocsék; mintha az egészet zöld háttér előtt vették volna fel). Várjunk csak! Az utóbbi kettő egyetlen ember, Taran Killam nevéhez fűződik, aki ráadásul az egyik legfőbb szerepet is saját magára osztotta. Lehet, hogy ő a hibás az egész miatt? Nem tudom, de, hogy kár érte, az biztos.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr1012898022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása