Haláli csajok (Tragedy Girls)

2018/03/16. - írta: giskard reventlov

403-tg_official-poster.jpeg

Sadie-nek (Brianna Hildebrand) és McKayla-nak (Alexandra Shipp) elege van már abból, hogy a kutya sem lájkolja a blogjukat. Hogy felpörgessék a népszerűségi indexet, elkapják a környéken garázdálkodó sorozatgyilkost (Kevin Durand), de ahelyett, hogy feladnák a rendőrségen, inkább átveszik a helyét, a gyilkosságokhoz kapcsolódó anyagokat pedig folyamatosan posztolják.

Slasherhorror-paródiába oltott társadalomkritika a tinédzserek közösségi média-függőségéről, csak sajnos (elnézést a szójátékért) egyik témában sem vág elég mélyre.

tragedy_girls_210248_491.jpg

Ha valamit parodizálunk, illene viccesnek lennie, a Tragedy Girls azonban ebből a szempontból szinte kizárólag a helyzetkomikumra épít. Görbe tükröt csak tinédzserek felszínessége elé állít, a slasherhorror zsánerelemei elé nem. Azaz változatos, és vérbő mészárlást kapunk, de maximum abszurdnak nevezhető egyik-másik, viccesnek igazából nem. Ráadásul Sadie és McKayla olyan higgadtan csonkítják az áldozataikat, mintha csak egy ruhaboltban válogatnának, és bár nyilván ez is csak egy olyan eszköz a filmben, ami az érdektelenségüket hivatott bemutatni, de ha így van, az utolsó harmadban ellőtt fordulat az én szememben eléggé rácáfol erre.

tragedy_girls_210151_779.jpg

Pedig Brianna Hildebrand és Alexandra Shipp kettőse casting szempontból szinte hibátlan. Tökéletesen hozzák az életunt, lájkvadász tinik figuráját; na persze azt nem tudhatjuk, ebből mennyi a szereppel való azonosulás, és mennyit tesznek bele önmagukból. Maga a sztori elég egységes, vizuálisan sem válik unalmassá, a másfél órás játékidő pedig pont elég szűkös ahhoz, hogy ne nagyon törjön meg a ritmus és a lendület. A halálnemek nem csak változatosak, de ötletesek is, van bennük némi popkulturális kikacsintás, aki fogékony az ilyesmire, annak lesz lehetősége a felfedezésre, még, ha nem is túl sok.

tragedy_girls_210402_810.jpg

Kicsit jobbra számítottam, de mivel vége lett, mielőtt meguntam volna, azt mondom, egynek elment. Ilyenkor általában azt szoktam mondani, hogy kizárólag rajongóknak ajánlom, de annyi jobb van a műfajban ennél, hogy perpillanat inkább rátok hagyom a döntést.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr5413743160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása