jobbára ártalmatlan

2017\09\20

What Happened to Monday/Seven Sisters

363-whathappenedtomonday_poster.jpg

A nem túl távoli jövőben a Föld túlnépesedése már annyira égető probléma, hogy drasztikus, ám szükséges megoldásként bevezetik a születésszabályozást: egy családra egyetlen gyerek. Ha valaki megszegi a törvényt, a másodszülöttet a hatóságok szállítják el, és hibernálják, amíg más megoldás nem lesz. Azonban Terrence Settman (Willem Dafoe) lánya belehal a szülésbe, miközben hetes ikreknek (Noomi Rapace) ad életet.

Disztópikus scifi a Netflixtől, amely biztonsági játékot űz és csak a felszínt kapargatja.

More:

scifi willem dafoe

2017\09\19

Sokkal több, mint testőr (The Hitman's Bodyguard)

362-hitmans_bodyguard_ver4_xxlg.jpg

Michael Bryce (Ryan Reynolds) a világ egyik legjobb testőre volt, de miután az egyik ügyfele meghalt, ő is a szakma lecsúszottjai közé került. Olyannyira, hogy kénytelen elvállalni egy bérgyilkos, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) védelmét, akinek egy orosz háborús bűnös (Gary Oldman) ellen kellene tanúskodnia a hágai Nemzetközi Bíróságon. A probléma azonban nem csupán annyi, hogy egy egész orosz kivégzőosztag lohol a nyakukban, hanem, hogy Kincaid korábban már többször is meg akarta ölni Bryce-t.

A The Hitman's Bodyguard az előzetesek alapján egy akciófilmbe oltott buddy comedy lenne, egy laza baromság, ami még véletlenül sem terheli meg a szürkeállományunkat, miközben toljuk befelé az arcunkba a vödrös popcornt. És tulajdonképpen pontosan az is. Csak éppen széthúzták két órára, az így keletkezett lyukakat pedig felesleges moralizálással és nyakatekertséggel tömték ki.

More:

akció vígjáték salma hayek samuel l jackson ryan reynolds gary oldman joaquim de almeida

2017\09\14

Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver)

361-baby_driver_ver2_xxlg.jpg

Baby (Ansel Elgort) egy gyerekkori balesetből eredő halláskárosodás miatt egyfolytában zenét hallgat, hogy elnyomja a fülében szűnni nem akaró zajt. Ritmusra éli az életét, és ez segíti abban is, hogy a munkában összpontosítani tudjon. Arra pedig igen nagy szüksége van, lévén, hogy a fiú sofőr, mégpedig nem is akármilyen: bankrablóknak segít meglépni a zsaruk elől, ha egy akció során forró lesz a talaj. Mindezt persze nem jószántából teszi, hanem munkaadójának (Kevin Spacey) törleszt egy régi tartozást. De már csak egy nagy balhé van hátra, hogy Baby megválthassa a szabadságát.

Zenére komponált akciófilm. Készült korábban már ilyesmi? Nem hinném, mégis így tudnám körülírni legegyszerűbben azt, amit a Baby Driver majd' két órájától kaptam.

More:

akció kevin spacey jamie foxx feelgood jon bernthal

2017\09\13

Ó, anyám! (Snatched)

360-snatched_xxlg.jpg

Emily-re (Amy Schumer) rájár a rúd: nem elég, hogy kirúgják az állásából, de még a pasija is szakít vele, ez utóbbi pedig főképp azért kínos, mert így a lány nyakán marad egy befizetett és nem visszatéríthető ecuadori nyaralás, amire pont az említett úriemberrel ment volna. Miután mindenkit megkérdezett, és mindenki visszautasította, kénytelen-kelletlen az anyját (Goldie Hawn) viszi magával az útra, ám a vakáció nem várt fordulatot vesz, amikor a két nő emberrablók kezébe kerül.

Két kérdésem lenne csak:

  1. 1. Ha Amy Schumer alapvetően vicces ember, akkor most hogy nem volt képes mosolyt csalni az arcomra?
  2. 2. Ha Goldie Hawn 2002 óta nem játszott filmben, miféle nyomós indoka volt épp ebben visszatérni a vászonra?

More:

vígjáték kaland nemajánló amy schumer

2017\09\10

Csajok hajnalig (Rough Night)

359-rough_night_ver13_xxlg.jpg

Jess, Alice, Blair és Frankie (Scarlett Johansson, Jillian Bell, Zoë Kravitz, Ilana Glazer) öribarik már az egyetem óta, és bár az idők során kissé eltávolodtak egymástól, most újra összejönnek, Jess lánybúcsújának alkalmából. Csatlakozik még hozzájuk Pippa (Kate McKinnon), Jess régi barátnője is, hogy Miami bulinegyedében egy fergeteges éjszakát csapjanak. Mint ilyenkor általában, egy chippendale táncos is a buli részét képezi, azonban, amikor egy baleset folytán a srác meghal, hirtelen mindannyiuknak jó oka lesz rá, hogy az ezzel járó procedúrát megússzák, ezért úgy döntenek, inkább eltüntetik a hullát.

Azt hiszem, leginkább két komoly baj lehet egy fekete komédiával: ha nem elég sötét és ha nem elég vicces, a Rough Night pedig sajnos mindkét tételt teljesíti.

More:

vígjáték scarlett johansson nemajánló zoe kravitz

2017\09\07

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

358-pirates_of_the_caribbean_dead_men_tell_no_tales_ver3_xxlg.jpg

Ha van bármilyen összefüggés egy elátkozott, élőhalott tengerész (Javier Bardem), egy csillagászlány (Kaya Scodelario), Will Turner fia (Brenton Thwaites) és a rettegett Barbossa kapitány (Geoffrey Rush) között, az ki más lehetne, mint Jack Sparrow (Johnny Depp)? Ő és a tájolója megint az események középpontjába csöppennek, a tét pedig nem kisebb, mint Poszeidon Szigonya, aminek segítségével minden átok megtörhető.

Ez talán a Dead Men Tell No Tales legnagyobb hibája: túl van bonyolítva a sztori. Tény, hogy mindenkiről megtudunk mindent, és elvarrják a szálakat, de ahhoz képest, eredetileg honnan indult a Pirates of the Caribbean, egy egyszerű kalandfilmnek túlságosan is kusza. Majd' két filmre elég cselekményszálat zsúfoltak ebbe a 130 percnyi játékidőbe, ez pedig többször is a ritmus rovására megy.

More:

kaland johnny depp keira knightley feelgood kaya scodelario

2017\08\23

Vén rókák (Going in Style)

357-going_in_style_xxlg.jpg

Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) és Albert (Alan Arkin) 30 évig dolgoztak ugyanannál a cégnél, de mikor az székhelyet váltva a Távol-Keletre költözik, a munkásoknak befagyasztják a nyugdíjalapját, ergo a továbbiakban semmilyen juttatást nem kapnak, Joe házára pedig 30 napon belül a bank teszi rá a kezét az elmaradt jelzálog-törlesztés miatt. De mivel a három jóbarát már igencsak benne van a korban, és nincs veszítenivalójuk, elhatározzák, hogy betörnek a bankba, és ellopják azt a pénzt, ami jog szerint megilleti őket a letöltött munkaidő után.

Kicsit aggódtam a Going in Style esetleges minősége miatt, és nem csak azért, mert a plakáton elképesztően pocsék a photoshop. Az ilyen filmek nem gyakran sikerülnek jól, és mindig fájó látni, amikor nagy nevek szerepeltetése megy kárba. Azonban rutinos olvasóim már sejthetik, hogy itt most egy DE következik, mert nem tudom, hogy a jó alapanyagnak köszönhető vagy a három színészlegenda rutinjának, de Zach Braff harmadik nagyjátékfilmje igazi felhőtlen szórakozás, miközben hiánytalanul, de remek stílusérzékkel vonultatja fel a zsáner sajátosságait.

More:

morgan freeman michael caine feelgood heist movie

2017\08\21

Baywatch

356-baywatch_ver14_xxlg.jpg

Nem értem a fanyalgókat (illetve igen, de erről később), mert mégis mit várhatunk egy ilyen filmtől, mint a Baywatch, különösen, hogy R besorolású vígjátékról van szó. Egy csak nagyon-nagyon a vázlatpontok szintjén jelen lévő történetívre felfűzött kvázi buddy cop humort, fényesre olajozott izmokat, lassítva futó csajokat, elképesztően hangsúlyos másodlagos nemi jellegekkel, egy kicsit túltolt komikus mellékalakot, és egy színtelen-szagtalan gonoszt. Ennyi ez, és nem több.

És, hogy mennyire lehet komolyan venni? Dwayne Johnson nagytotálban kiment egy fickót a tengerből, ezalatt a háttérben megjelenik a filmcím egy hatalmas felirat képében, miközben egy delfincsapat parádézik kettejük között "teljesen spontán" módon. Ez a nyitójelent. Szerintetek mennyire lehet komolyan venni? És vajon a stáb mennyire vette komolyan?

More:

vígjáték guilty pleasure alexandra daddario dwayne the rock johnson

2017\08\20

A kör (The Circle)

355-circle_ver2_xxlg.jpg

Mae (Emma Watson), egy barátnője (Karen Gillan) révén jut be egy állásinterjúra a Circle nevű high tech céghez, és az első pillanattól úgy érzi, sosem akar már máshol dolgozni. A cég vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) egy minden eddiginél összetettebb, globális közösségi rendszert akar létrehozni, mert tisztában van vele, hogy az információ a legértékesebb árucikk, a tudás pedig hatalom. Mae-t annyira beszippantja ez a világ, hogy lassacskán egyre többet ad fel a privát szférájából, pedig ezzel együtt a cég körül is kezdenek szaporodni a gyanús körülmények.

Nem lenne rossz film a The Circle, de két probléma mindenképp van vele: amiről szól, és ahogy ezt tálalja. A sztori szinte minden elemét láthattuk már máshol, akár ehhez nagyon hasonlóan is, és sajnos a kivitelezés is nélkülöz minden eredetiséget.

More:

thriller emma watson bill paxton john boyega karen gillan ellar coltrane

2017\08\04

Alien: Covenant

353-alien_covenant_ver4_xxlg.jpg

Miközben épp egy kolonizálandó bolygó felé tart, a Covenant űrhajó rejtélyes rádiójelet fog, a legénység pedig úgy dönt, hogy utánanéz a dolognak. Azonban az események nagyon hamar rosszra fordulnak.

Hát persze, mégis mit vártatok, ha bármiféle védőfelszerelés nélkül mászkáltok egy ismeretlen bolygó felszínén, és vakon elhisztek bármit, amit egy android mond?

szerettem volna elkerülni, de ez se megy spoilerek nélkül, a nemajánlók már csak ilyenek

More:

scifi nemajánló james franco guy pearce michael fassbender

2017\08\03

A múmia (The Mummy)

352-themummy_movieposter.jpg

"Hölgyek és urak, úgymond esküdtek! Csak egy dolgot említenék, ha megengedik. Hölgyek és urak, ez itt Csubakka. Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme! Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme! De ami még fontosabb: ennek az egésznek mi köze a most tárgyalás alatt lévő ügyhöz? Semmi. Hölgyek és urak, ennek semmi köze az ügyhöz. Az egésznek nincs értelme. Hölgyek, urak, úgymond esküdtszék! Ennek nincs értelme. Ha Csubakka az Endoron él, ítéljenek bűnöst. A védelem végzett."

A The Mummy maga a Csubakka-védelem, ennyit elöljáróban, a többit spoileresen.

More:

fantasy kaland nemajánló tom cruise russell crowe

2017\07\10

Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming)

351-spidermanhomecomingposter.jpg

Pókember a kedvenc szuperhősöm. Mindig is az volt, és mindig is az lesz. Gyerekkoromban még előfizetője is voltam a kalandjainak képregény formában. És bár kockázati szempontból logikus döntés volt a Marvel részéről eladni a hálószövő megfilmesítési jogait, a lehetséges indokokkal nem értettem egyet. Miért pont Pókember? Mert valahol el kell kezdeni? Mert a népszerűségi faktor garantálja a sikert? Azaz szinte mindegy, bukik-e a megfilmesítés, ők így is, úgy is a pénzüknél lesznek? Hát nem tudom. Kedveltem az eddigi filmeket, de mindegyikben kilógott valahogy a lóláb, egyik sem volt az igazi. Vagy a romantikus szálat erőltették feleslegesen, vagy a poénkodás nem működött, esetleg túltolták az univerzumépítést; a karakterek kinézete szubjektív, de akár abba is bele lehetett kötni olykor, arról nem beszélve, hogy eddig mindig eredetsztorit láttunk, ami már a könyökünkön jön ki.

A Spider-Man: Homecoming is eredettörténet, csak nem az a fajta, amilyen eddig volt. Nincs Ben bácsi, nincs barátnő, akit meg kell menteni, van viszont titkolni való identitás, és a felelősségre való ráébredés. Mindez azonban szinte az első pillanattól az utolsóig feelgood köntösbe van csomagolva, de úgy, hogy a drámai szál is kellőképpen érzékletes. Pókember végre hazatért.

More:

képregényfilm marisa tomei robert downey jr michael keaton feelgood

2017\07\08

Power Rangers

350-power_rangers_ver19_xxlg.jpg

Öt átlagos tinédzser, akikben látszólag semmi közös nincs, mégis arra rendeltettek, hogy összefogva a Föld védelmezői legyenek.

...ezért is védik meg egy random amerikai kisváros felét, miközben járulékos kárként ledózerolják a másik felét. De, ha egyszerűen kellene jellemeznem, azt mondanám, a Power Rangers egy régi viccet juttatott eszembe: "Milyen volt? Jó. Bővebben? Nem jó." De hát mit is várhatunk egy olyan filmtől, amiben bukósisakos műanyagpáncél-nindzsák, robot-dinoszauruszokban ülve gyakják le a főgonosz aranyból készült sárkányszörnyét, miközben szól a Go Go Power Rangers kezdetű (vagy című?) aláfestőzene?

Igen, csak azért néztem meg, hogy nektek ne kelljen, és igen, spoilerek is lesznek, még mielőtt.

More:

scifi nemajánló elizabeth banks bryan cranston

2017\06\28

Bukós szakasz (CHIPS)

349-chips_xxlg.jpg

Ponch (Michael Peña), FBI ügynök, aki azért épül be a rendőrséghez, hogy leleplezze a korrupt zsarukat, akik egymás után rabolják ki a pénzszállító autókat. Jon (Dax Shepard), az extrém motoros múltjával, és jó néhány műtéttel a háta mögött abban a reményben lép be a rendőrség kötelékébe, hogy ez a felelősségteljes hivatás talán megmentheti válságba jutott házasságát. A két fickó szöges ellentétei egymásnak, de össze kell fogniuk, ha fel akarják göngyölíteni az ügyet.

Ez meg mi volt? Egy sorozat 100 perces pilotja? Ja, hogy a CHIPS egy ezer éves (és itthon alig ismert) sorozat remake-je? De ez elvileg egy akció-vígjáték, akkor meg hogyhogy nincs min nevetni?

elrettentő célzatú spoilerek a kattintás után

More:

vígjáték nemajánló vincent donofrio michael peña

2017\06\25

Sorozatajánló rovat: Westworld 1. évad

348-westworld.jpg

A Westworld egy vadnyugati tematikájú élménypark, amelyben androidok szolgálják ki az odaérkező gazdag vendégeket. Ha valaki elvágyódik a való világból, és a pénze is megvan hozzá, elutazhat ide, ahol pisztolypárbaj, fejvadászat, kincskeresés, cowboyok, indiánok és örömlányok várják. Azonban az utóbbi időben egyre több android hibásodik meg, ráadásul nem különálló esetekről van szó, hanem úgy tűnik, mintha valami vagy valaki szabotálni akarná a park működését.

Pozitív és negatív véleményeket is olvastam a sorozatról, de egyvalamit nemigazán lehet elvitatni a Westworldtől, mégpedig, hogy érdekes kérdéseket vet fel, és elég jól bánik a rejtélyekkel is. Ki, vagy mi mozgatja a szálakat a háttérben? Hogyan teszi ezt, és főképp mi a szándéka vele? Képes-e öntudatra ébredni egy tökéletesre fejlesztett android, és hogyan befolyásolja ez az éntudat a működését? Illetve, ha egy gép a megszólalásig hasonlít az emberre, akkor mi a különbség köztünk, azaz mi teszi az embert emberré? Hol ér véget az egyik, és hol kezdődik a másik? Esetleg egy öntudattal rendelkező android egy kvázi-evolúciós lépcsőfok-e?

More:

sorozat scifi western thandie newton ed harris anthony hopkins rodrigo santoro jeffrey wright james marsden clifton collins jr

2017\06\23

Thievery Corporation - Budapest Park

budapest.jpg

Nagyon szívesen kezdtem volna a posztot egy olyan barokkos szófordulattal, mint mondjuk, hogy "kétezerakárhány egy meghatározó év volt az életemben...", csak, hát az a helyzet, hogy bármennyire törtem a fejem, nem jöttem rá, mikor is volt pontosan az a kétezervalahány. Abban vagyok csak biztos, hogy a Sounds from the Thievery Hi-Fi 1997-ben jelent meg, de én már a The Mirror Conspiracy-vel együtt hallottam, az meg 2000-ben jött ki. Összemosódnak az emlékek sajnos, meg aztán azóta is annyit hallgattam már a zenekar lemezeit, hogy hajlamos vagyok a kronológiai elbizonytalanodásra. Úgyis csak egy a lényeg: a Thievery Corporation azon kevés zenekar közé tartozik, akikhez már bőven több, mint 10 évnyi emlék köt, és akiket nosztalgiafaktortól függetlenül továbbra is szeretek, mert az eltelt idők során sosem okoztak csalódást.

Néhány éve már jártak hazánkban, akkor sajnos lemaradtam az eseményről, épp ezért nyilvánvaló volt, hogy a friss látogatás nem maradhat ki. Megérte? Abszolút. És, hogy milyen volt? Nos ahhoz már kattintanotok kell.

More:

zene látnikell

2017\06\21

Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island)

346-kong_skull_island_ver2_xxlg.jpg

A vietnami háború végnapjaival egy időben a Landsat műholdja egy eddig ismeretlen szigetről készít felvételeket. Bill Randa (John Goodman), a Monarch nevű cég vezetője, egy maroknyi tudóssal, és némi katonai kísérettel a helyszínre megy, de amit ott felfedeznek, az minden képzeletüket felülmúlja.

Nem vártam többet egy szörnyes kalandfilmnél, de túl sok ez a két óra, a sztori viszont nagyon darabos. Egymáshoz csak lazán kapcsolódó részekre osztható, nem koherens egész, ráadásul a ritmusa se túl jó. És már megint úgy érzetem, hogy elpocsékoltak benne ennél többre érdemes tehetségeket.

More:

akció kaland samuel l jackson thomas mann john goodman toby kebbell john c reilly tom hiddleston brie larson

2017\06\07

Wonder Woman

345-wonderwomanposter.jpg

Wonder Woman (Gal Gadot) eredetsztorija, egyúttal első feltűnése az emberek között az I. Világháború legsötétebb napjaiban. Nincs ezen mit ragozni, nem túl mély a történet, és még ha ennek ellenére kicsit hosszabb is a kelleténél, legalább kerek egész; van eleje, közepe, vége, mégis remekül ágyaz meg egy nagyobb univerzum építésének.

More:

akció képregényfilm chris pine gal gadot

2017\06\05

Élet (Life)

344-life_ver2_xxlg.jpg

A nemzetközi űrállomás tudósai a Mars-szonda által hozott minták vizsgálata során az élet nyomaira bukkannak, de a felfedezés messze túlszárnyalja minden várakozásukat.

Mit keres egy B-kategóriás film a mozikban? De még inkább mit keresnek egy B-kategóriás filmben olyan színészek, mint Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson vagy Hiroyuki Sanada? Sem erre, sem sok másra nem ad választ a Life, de ha egy kicsit megbocsájtóak vagyunk, a helyén kezelve ettől még biztosítja a bő másfél órányi kikapcsolódást.

More:

scifi horror jake gyllenhaal ryan reynolds hiroyuki sanada rebecca ferguson

2017\06\03

Csatahajó (Battleship)

343-battleship_ver2_xlg.jpg

Miután tudósok egy csoportja felfedez egy távoli Föld-szerű bolygót, amelyen nagy valószínűséggel kialakulhatott élet, a NASA jelet küld a mélyűrbe, hátha kommunikálni is tudunk velük. Az idegenek válaszként ellátogatnak a Földre, a szándékaik azonban korántsem békések. Mázli, hogy épp egy tengeri hadgyakorlat közepébe csöppennek.

Idegeninváziós scifi-akció, a szegény ember Transformers-e, banális sztorival, néhány kúl beállítással, és csúcsra járatott patriotizmussal. Mindez az itthon Torpedó néven ismert Hasbro-játék alapján. Látványpékség, de még így is elég feelgood.

More:

scifi akció liam neeson taylor kitsch jesse plemons

2017\05\24

xXx: Újra akcióban (xXx: Return of Xander Cage)

342-xxx_return_of_xander_cage.jpg

Amikor a terrorfenyegetés már eléri azt a szintet, hogy műholdak potyognak az égből rakéta gyanánt, a világ csak egyetlen emberre számíthat: az extrémsportokban járatos, ám máig halottnak hitt Xander Cage-re (Vin Diesel).

Amikor 15 évvel ezelőtt kijött az első xXx-film, egy ismerősöm megnézte, majd nemes egyszerűséggel valami olyasmit mondott róla, hogy ha ezt paródiának szánták volna, akkor rendben is lehetne, de sajnos az alkotók ezt vérkomolyan gondolták. 15 év hosszú idő, én pedig nem emlékszem, hogy sikerült-e végignéznem az említett filmet, de az biztos, hogy az idézett tétel mára ugyanúgy aktuális.

More:

akció nemajánló vin diesel

2017\05\24

Lego Batman - A film (The LEGO Batman Movie)

341-lego_batman_movie_ver4_xxlg.jpg

Batman egyszemélyes igazságosztóként őrzi Gotham város biztonságát, és ehhez sosem volt szüksége senkire. Azonban amikor Joker szabadon engedi a világ összes gonosztevőjét a Fantomzónából, a Sötét Lovag is kénytelen belátni, hogy egyedül nem képes megfékezni a káoszt.

Ha valami emlékezetes maradt a The Lego Movie kapcsán (azt leszámítva, hogy "mindenszupiszupeeer"), az biztos, hogy Batman karaktere. Valószínűleg ezt látták meg az alkotók is, és ezért építettek rá egy önálló animációs filmet, mert megvan benne a potenciál. És hogy milyen a végeredmény? Elképesztően kreatív ötletek és popkultúrális kikacsintások garmadája.

More:

animációs

2017\05\23

John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter 2)

340-john_wick_chapter_two_ver4_xxlg.jpg

John Wick (Keanu Reeves) egyszer és mindenkorra visszavonulna a bérgyilkosok világából, de egy régi adósság miatt még utoljára munkába kell állnia.

Már az előző rész sem az eredetiségével fogott meg, egy szimpla bosszúfilm volt, egy söröskupak egyszerűségével bíró sztorival, és remekül kivitelezett akciójelenetekkel. Ha lehet, ezt mostanra még inkább leegyszerűsítették: Johnt nem hagyják visszavonulni, de ha megteszi, amit meg kell tennie, egy egész hadsereg fog a nyomában loholni, és nem nyugszanak, amíg barátunk alulról nem szagolja az ibolyát. Rendben is van ez így, hiszen egy ilyen filmtől nem vár túl sokat az ember, de épp ezért kétféle lehet a megítélése is.

More:

akció keanu reeves laurence fishburne guilty pleasure john leguizamo ian mcshane

2017\05\22

Sorozatajánló rovat: Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

339-agents_of_shield_ver14_xxlg.jpg

Ha nem is pont itt a blogon, de időnként hangoztatom, hogy bizonyos produktumoknak időt kell adni. Be kell, hogy érjenek, vagy a nézőnek kell ráhangolódnia, de időnként szükség van erre a fázisra, mert valami jó is kisülhet a dologból. Még kedvenc sorozatom (EVÖR), a Sons of Anarchy kapcsán is mindig azzal kezdem, ha ajánlom valakinek, hogy adjon neki legalább 3-4 epizódnyi időt. Lehet, hogy utána sem rántja be, de ha mégis, akkor nagyon. És igen, ennek ellenkezője is benne van a pakliban, sőt, leginkább az van benne, hogy csak várunk, várunk, hátha csoda történik, aztán még mindig várunk egy kicsit, és végül jól pofára esünk, és visszasírjuk az így már elvesztegetettnek ítélt időt és energiát.

Nos, ha van sorozat, amire a fenti kezdő tétel abszolút áll, akkor az Agents of S.H.I.E.L.D. ilyen. Már az első hírekkel egyidőben belém költözött a várakozási faktor, mert érdekelt, mit hoznak ki ebből, hogyan lesz (vagy lehet-e egyáltalán) működőképes ez a kiterjesztett Marvel-univerzum. Nem húzom tovább, simán csak kimondom, az Agents of S.H.I.E.L.D. esetében egy teljes évad a minimum, de inkább másfél, ameddig várni kell. De csak egy kattintás, és kiderül az is, hogy miért nincs tartalomleírás.

More:

sorozat scifi akció képregényfilm