Így neveld a sárkányodat 2 (How to Train Your Dragon 2)

2014/10/31. - írta: giskard reventlov

089-how_to_train_your_dragon_two_ver11_xlg.jpg

Így kell egy igazán jó hangulatú első résznek, egy legalább annyira jó hangulatú folytatást csinálni. Igazi érzelmi hullámvasút most is, ami gyerekeknek, és (olykor gyermeklelkű) felnőtteknek egyaránt ideális.

Sok szempontból egyedülálló volt az első rész: néhol meglepően szívfacsaró, többségében viszont igazi feelgood hangulatot árasztott, de mindkettőben szokatlan, vagy ritkán látott megoldásokkal. Folytatásról lévén szó, a szívfacsaró még inkább az, és több is van belőle, de a feelgood most is remekül ellenpontozza.

Hablaty, hű társával, Fogatlannal nem igazán követi a viking módit. Jobban szeret új szigetcsoportokat felfedezni, mint, hogy átvenné apjától Hibbant-sziget vezetését. És amikor új ellenfél bukkan fel a láthatáron, akkor is inkább békésebb megoldásokhoz folyamodna, semmint, hogy rögtön harcba induljon. De szerencsére új szövetségesre is lel.

A történetről elég ennyit tudni, én ugyanis sajnos belebotlottam két meghatározó fordulatba is, de az már legyen az én bajom. Viszont minden másról ódákat lehetne zengeni.

A zene most is fantasztikus aláfestés. Ahogy felcsendültek az első taktusok, mosolyra húzódott a szám, mert örültem, hogy megtartották az eredeti főtémát, és csak annyira lett átdolgozva, amennyire illik.

A látvány valami egészen elképesztő. A rengeteg sárkány a szivárvány minden színében pompázik, jól megkülönböztethető fajok, és mind igazi egyéniség. Ez hangsúlyosan igaz Fogatlanra (már a neve is vagány: "éjfúria"), akiben simán felfedezhető nem egy állati tulajdonság, de sosem lehetne egyértelműen kijelenteni, hogy kutya-e, vagy macska, és nem is mindkettő.

A sárkánylovaglások ismét magával ragadók. Az embernek tényleg kedve támad felpattanni egyre, és repülni pár kört.

A gonosz itt sem túl hangsúlyos, és nincs is kellőképpen kidolgozva, viszont a megjelenése épp elég félelmetes, hogy ezen ne akadjunk fenn.

Én azt mondom, ha valakinek tetszett az első rész, bátran nézze meg ezt is. Simán megéri. Két év múlva meg úgyis jön a harmadik.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr676852625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása