A Tai Chi harcosa (Man of Tai Chi)

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

028-man_of_tai_chi_xlg.jpg

Keanu Reeves rendezői debütálása.

Szerintem meg inkább olyasvalakire kellett volna hagynia, aki ért is hozzá. Bár az is megfordult a fejemben a filmet nézve, hogy vajon Kenus Révész barátunk mindig ilyen f*s színész volt, vagy csak erre az alkalomra felejtette magán a fapofát?

Ami már csak azért is vicces, mert pár jelenetben maszkot visel, de ami a színészi teljesítményét illeti, semmi különbség nincs a maszkos és a maszk nélküli jelenetek között. Na meg persze az is igaz, hogy ha az ő szövegkönyve több egy A/4-es oldalnál, akkor sokat mondok.

Habár maga a forgatókönyv se lehetett túl vastag, gondolom, felütötték a "Hogyan írjunk harcművészfilm-forgatókönyvet?" című jól bevált klasszikust, kimásolták az ezerszer látott b-kategóriás kliséket, hozzácsaptak pár hangzatos (de tartalmilag töküres) szöveget, úgy mint:

"Meg akarom mutatni az embereknek a Tai Chi erejét."
"Ha nem a pénzért akarsz küzdeni, küzdj olyanokért, amik fontosak neked. Küzdj a szüleidért, küzdj a templomodért."
"Az emberek látni akarják, ahogy egy ártatlanból gyilkos lesz."

meg ehhez hasonlók, és már készen is voltak.

De, hogy pozitívumot is mondjak: a harcok elég jóra sikerültek, nem igazán rángatják a kamerát, jó a koreográfia. Ráadásul a beígért 40 percnyi küzdelem is nagyjából teljesült (bár nem mértem le stopperrel).
Csak az egész valahogy nem áll össze. Különösen a végére tartogatott, epikusnak szánt összecsapással együtt Kenus barátunk, és a címszereplő Tiger Hu Chen között. Ez a lassúbunyó, CGI-vel megtámogatva a Mátrixban még elment a Révésznek, de olyasvalaki ellen, aki, ha mellém üt is megkékülnék (elég tehetséges a srác, és akkor még enyhén fejeztem ki magam), sajnos nem csak, hogy szánalmas, de a legrosszabb értelemben hihetetlen is.

Szóval Kenus bátyónak azt ajánlanám, hogy maradjon annál a fánál, amelyiket kapta, de főleg szedje össze magát, mert akárhogy is nem változott az elmúlt 10 évben, ha ez a színészi kvalitásaira is igaz, az nem igazán tekinthető bóknak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr456260245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása