Vörös hajnal (Red Dawn)

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

044-red_dawn_ver3_xxlg.jpg

Lehet, hogy nem kellett volna egy kaszkadőr-koordinátorra rendezést bízni? Vagy már a forgatókönyv se áll szilárd lábakon? A színészek bénák, vagy nem lettek instruálva?

A sztori röviden annyi lenne, hogy Észak-Korea megszállja Amerikát (igen, ezt így, és nem fordítva), egész pontosan egy kisvárost, mert többet nem mutatnak, de a helyi srácok (néhány középiskolás) jól széjjelpartizánkodják a koreai sereget.

Na most az akciókkal nincs sok baj, van bőven, és elég jók is. A baj ott van, hogy a koreaiak iszonyat bénák: a srácok ki-be járnak a városban, fegyverrel, kajával, miegyébbel, de ebből a megszállók nem vesznek észre semmit, illetve a film sem mutatja be, hogy ezt mégis hogyan kivitelezik.

Aztán meg ott a drámázás, amin egyszerűen elvérzik a film, mert full propagandába megy át. Szokás szerint az amcsik a jó fiúk, jöhet a nemzeti összefogás, nem hagyjuk magunkat, zászlólengetés, meg ami ilyenkor még szokott lenni.

De a koreaiak mit akarnak ezzel a megszállással? Honnan szereztek hummereket? Honnan van olyan fegyverük, ami majdnem egész Amerikában leverte a villanyt? Az egyik srác mobilja ez utóbbitól függetlenül, konkrétan hetekig működik töltés nélkül. És még sorolhatnám a megválaszolatlan kérdéseket.

Ezt a filmet csak és kizárólag az akciók miatt volt értelme megnézni, de az meg mennyi volt másfél órában? 30 perc? A maradék 1 óra akkor is hiányozni fog.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr516260806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása