Sorozatajánló rovat: Man Seeking Woman

2016/04/02. - írta: giskard reventlov

255-man_seeking_woman_poster.jpg

Josh-ra (Jay Baruchel) rájár a rúd: a barátnője szakít vele, le van égve, az állása is rosszul fizet. Úgy érzi, összecsapnak a feje felett a hullámok, a környezetében mindenki sikeresebb nála, a munkát és a párkapcsolatot tekintve egyaránt. Hogy legalább a szakításon túllépjen, beleveti magát a társkeresésbe, amiben haverja, Mike (Eric André) és nővére, Liz (Britt Lower) segít neki inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel.

Tudom, hogy ez a tartalomleírás mennyire sablonos, pedig a végeredmény ettől nem is állhatna távolabb. Megkockáztatom ugyanis, hogy a Man Seeking Woman az egyik legkreatívabb és legzseniálisabb sorozat a jelenlegi romkom-palettán, de a kivitelezést tekintve legalább ennyire elszállt és abszurd is. Épp ezért, ha valakinél betalál a humora, akkor nagyon be fog, de ha nem, akkor nagyon nem; szerintem középút nincs.

man_seeking_woman.gif

Azt hiszem, az emberek többsége randizott már olyasvalakivel, akit csúnyábbnak gondolt saját magánál. Nincs ezen mit szépíteni, akár sokkal csúnyábbnak, de mivel az önbecsülésünk épp a béka s*gge alatt helyezkedik el, jó pofát vágunk a dologhoz, ameddig a türelmünk bírja.

man_seeking_woman_100909_807.jpg

De olyan is előfordulhat (bár nyilván sokkal ritkábban), hogy nálunknál klasszissal szebb emberrel hoz össze a véletlen, és még ha nem is érezzük magunkat rondábbnak az illetőnél, az nagy valószínűséggel borítékolható, hogy az időszakot, amíg együtt vagyunk, gyakorlatilag simán végiggörcsöljük. Mert ugyan legszívesebben világgá kürtölnénk a szerencsénket, eldicsekednék a partnerünkkel a legutolsó jöttmentnek is, de közben egyfolytában az járna a fejünkben, hogy mindenki gyanús, mindenki a mi csajunkat/pasinkat akarja lefektetni.

man_seeking_woman_100254_233.jpg

Továbbá olyan is megesett már szinte mindenkivel, hogy egy baráti összejövetelen újra találkozunk az exünkkel, és annak új barátjával/barátnőjével, aki sokkal szebb/jóképűbb/sikeresebb nálunk, épp ezért a mi szemünkben ő maga a megtestesült rémálom.

man_seeking_woman_102511_177.jpg

Ismerős példák? Közhelyesek, igaz? Milliószor láthattunk már hasonlókat különböző romantikus vígjátékokban, és legalább ennyiszer estek már meg hasonlók mindenkivel. A Man Seeking Woman eredetisége abban rejlik, amilyen csomagolásban ezeket a kliséket tálalja. Ronda a partnered? Akkor te épp egy trollal randizol. Szebb a barátnőd, mint bárki, akivel valaha találkoztál? Tuti, hogy a legjobb barátja egy nyolckarú péniszszörny. Az exed új pasija? Nos ő történetesen a 126 éves Adolf Hitler.

man_seeking_woman_100958_557.jpg

Ezek talán a legmeredekebb megoldások az első évadban, de akadnak ennél sokkal kreatívabbak is. Mint például, amikor Josh sms-ben akar vacsorára invitálni egy lányt, akit a metrón ismert meg, és mivel nem tudja, mit is írjon, a Fontos Vészhelyzetek Minisztériumában összeül a vezérkar, hogy ezt az életbevágó válságot megoldja. Vagy amikor Josh anyja a friss kapcsolatáról faggatja a srácot, az felér egy vallatással. Hogy a barátnő bemutatásának estéjét egy kínos talkshowba oltva már ne is említsem. Elképesztő, mennyi zseniális megoldás van a sorozatban, de az abszurditása sajnos nem vonz túl nagy rajongótábort.

man_seeking_woman_102622_423.jpg

A második évadnak felirat híján még nem álltam neki, de a nézettségi adatok azt mutatják, harmadik már nem valószínű, hogy lesz. 2*10, egyenként 20 perces epizódról beszélünk, úgyhogy hamar ledarálható, és én azt mondom, adjatok neki egy esélyt. Egy, maximum két rész után leszűrhető, hogy fekszik-e nektek, vagy sem, az pedig nem nagy időráfordítás. Csak olvassatok a sorok között.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr318553944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása