A kis kedvencek titkos élete (The Secret Life of Pets)

2016/09/23. - írta: giskard reventlov

299-secret_life_of_pets_ver2_xxlg.jpg

Katie, és a kutyája, Max tökéletes párost alkotnak, egészen addig a napig, amikor a lány hazaállít egy menhelyről egy másik ebbel. Max és Duke elsőre nem kedvelik egymást, ám miután közösen eltévednek, kénytelenek összefogni, hogy megtalálják a hazafelé vezető utat.

Ami rövid, 2-3 perces szkeccsként vicces, működik-e másfél órás filmre bővítve? Ha az Illumination stúdió korábbi munkájából, a Gruból, és az abból leágaztatott Minyonokból indulunk ki, akkor nem. A kis sárga lények is csak a főszál hátterében voltak működőképesek, az önálló filmjüket kb. 20 perc után kinyomtam, annyira irritált. Ez pedig nem volt túl jó ómen a The Secret Life of Petsre nézve, bármilyen vicces is volt a trailer.

the_secret_life_of_pets_134353_918.jpg

A legnagyobb baj jelen esetben maga a történet. Amit ugyanis a cím sugall, azaz, hogy mit csinálnak háziállataink, amíg mi nem vagyunk otthon, nos az mind benne van az előzetesben. Azzal viszont nem lehet megtölteni másfél órát (ráadásul magát a trailert szinte változtatás nélkül újra megkapjuk az első pár percben), ezért az alkotók mi mást húzhattak volna elő a kalapból, mint a jó öreg eltévedtünk-hazatalálunk sztorit. Azt viszont már láttuk párszor, unásig ismert a cucc, jobb is készült már belőle, különösen, hogy a történet összesen egy délután eseményeit öleli fel. Időintervallumnak édeskevés, és ebben a formában inkább látszik túlzsúfoltnak, semmint koherens egésznek. Az alkotók egyik ötlettől a másikig kapnak, de nincs a dolgok között túl sok összefüggés, eredetiség meg még annyi se.

the_secret_life_of_pets_134458_585.jpg

Na persze ez csak egy mese, aminek nem is én vagyok a fő célcsoportja - mondhatjátok, és igazatok is lenne. Koromnál fogva én már inkább a (gyerekkorukat nem elfelejtő) szülők generációját képviselem, akik jó esetben csak elkísérik csemetéiket a moziba, azonban nem árt, ha nem csak a porontyok szórakoznak jól. Ha pedig ebből a szemszögből indulunk ki, egyszeri időtöltésnek nem rossz választás a The Secret Life of Pets, de a magam részéről pénzt nem adnék érte, amíg van legalább 10 másik sokkal szórakoztatóbb. Lehet, hogy ha The Secret One-Day-Adventure of Pets lenne a címe, nem lenne egy szavam se. Ebben a formában sem volt időpocsékolás, de azt se hiszem, hogy bármikor a jövőben újra elővenném.

Címkék: animációs
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr7011737845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása