Éjszakai játék (Game Night)

2018/05/26. - írta: giskard reventlov

419-game_night_ver4.jpg

Annie (Rachel McAdams) és Max (Jason Bateman) már évek óta összejárnak a barátaikkal, esti társasjáték-partikra, a mostani ilyen azonban nem csak azért különleges, mert a férfi bátyja, Brooks (Kyle Chandler) szervezte, hanem azért is, mert emberrablásba torkollik.

Sajátos, az 1997-es Játsz/ma nyomvonalán haladó, akcióelemekkel tarkított vígjáték, ami egyrészt magam is meglepődtem, hogy mennyire kellemesen elszórakoztat, és amiben még az általam totál tehetségtelennek tartott Jason Bateman is vicces tudott lenni.

game_night_205005_258.jpg

Nulla elvárással ültem neki, ezt előre leszögezem, csak annyit hallottam a filmről, hogy a Játsz/ma elemeivel operál, szóval érdekelt, hogy lesz ebből vígjáték. Rachel McAdams mindig kellemes jelenség, bármilyen filmről legyen szó, Jason Bateman jelenlétét meg majd csak elviselem valahogy - gondoltam, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy mindjárt vége a filmnek. Na persze ezt nagyban befolyásolta, hogy nemigen van benne üresjárat, érdekelt a rejtély megoldása, a karakterek között is elég jól működött a dinamika, volt pár jól elhelyezett csavar is, na meg a szegény ember Matt Damonja, azaz Jesse Plemons, aki gyakorlatilag minden egyes vásznon töltött pillanatával ellopja a showt (van még néhány cameo is, de nem lövöm el őket).

game_night_204436_458.jpg

Logikát persze nem feltétlenül érdemes keresni a filmben, nem is az vele az elsődleges cél, hogy az agyunkat megmozgassa. A pergő ritmus sikeresen fedi el az esetleges hibákat, és ami azt illeti, egészen egyedi megoldásokat is találunk benne. Az autósüldözések kamerabeállításai, a nagytotálok makett-szerűsége, amit a végén még ügyesen meg is indokolnak, vagy a majdnem tökéletes poén Denzel Washingtonnal (a flashback képeit ki kellett volna hagyni, akkor a jelenet végén a telefon önmagában nagyobbat ütött volna), a magam részéről ezek üde színfoltok voltak az amúgy mostanában elég egysíkú vígjáték-zsánerben.

game_night_205149_690.jpg

Nem nagy truváj a Game Night, de az egyszeri szórakoztatást elég jól prezentálja. A magam részéről meg is lepődtem, hogy a Horrible Bosses alkotóitól jött ez is, mert azt a filmet végig se tudtam nézni. Lehet, hogy az elvárásaim hiányának köszönhető, vagy csak a megfelelő pillanatban kapott el, de én azt mondom: egy szombat esti kikapcsolódásnak pont megteszi. És megéri maradni a stáblista végéig, mert két bónusz jelenet is van.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr6414004000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása