Z világháború (World War Z)

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

019-world_war_z_xlg.jpg

Ha levesszük a felhajtást körülötte, és nem hasonlítjuk össze a könyvvel (amihez a címen kívül állítólag a világon semmi köze), ez teljesen korrekt zombi-akció, annak minden előnyével és hátrányával.

Előnyével, mert az épületekben bujkálás/menekülés a film elején és végén, meg a nagy "zombiinvázió" Jeruzsálemben teljesen rendben van. Jó, rángatják a kamerát, mint az őrült, de így is van feszültségkeltés rendesen, és engem ott teljesen berántott a film.

Viszont hátrányával, mert kilométerekről észrevehetőek a fordulatok, és a hibák is. Nem akarok nagyon lelőni semmit előre, de néhol csak fogtam a fejem, hogy mi van. Plusz Brad Pitt hiába főhős, ha nem lenne a filmben a családi szál (egy teljesen felesleges palacsintasütéssel, meg egy még feleslegesebb asztma-drámával), egyáltalán nem aggódnánk érte, nincs miért kedvelnünk, hacsak azért nem, mert tudjuk, hogy nyilván majd ő menti meg az emberiséget valahogy.

Szóval egynek simán elment, de nem tudom, megnézem-e még egyszer. Ja, és bár forgattak Budapesten is jeleneteket, de azokat nem érdemes keresni, mert sajnos a vágószoba padlóján végezték.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr116260138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása