Sorozatajánló rovat: Con Man

2016/04/02. - írta: giskard reventlov

256-con_man_poster.jpg

Wray Nerely (Alan Tudyk), a Spectrum című, egy fél évad után elkaszált, de rajongók körében kultikussá vált scifisorozatban játszott, de mostanában már nem kap jó szerepeket. A mindennapjait manapság leginkább a közönségtalálkozók töltik ki, ahol az elvakult fantábor folyamatosan arról faggatja, mikor készítik el a Spectrum-mozifilmet. Wray régen szerette ezeket az eseményeket, de mostanra belefásult, elege van a rajongókból, elege van abból, hogy már elmúlt 40, de a nagy áttörés még mindig várat magára, de leginkább a Spectrumból van elege.

Alan Tudyk websorozata, önmaga megcsömörlött alteregójáról (a főhős keresztneve a színész középső neve), amihez szinte a teljes baráti társasága asszisztál. 13*10 percnyi keserédes dramedy a fanboyságról, a rajongás tárgyának szemszögéből, némi hollywoodi insiderséggel.

conman_180442_466.jpg

Kedvelem Alan Tudykot, mint színészt és mint embert egyaránt, szerintem ő az egyik legszimpatikusabb és legsokoldalúbb pasas az Álomgyárban. Az pedig, hogy a Con Man hősét saját magáról mintázta, hogy a saját életére reflektál vele, nem kevés öniróniáról tanúskodik. Láttam vele jónéhány con-videót, egyedül és társaságban is iszonyú jó fej, és állati közvetlen a rajongókkal, minden színész, aki el van ájulva saját magától, csak tanulhat tőle. Némi angoltudással érdemes csekkolni youtube-on, a Nerd HQ-s paneleket különösen ajánlom, ott még sajátos jótékonykodás is megy.

conman_180607_941.jpg

És imádom a Firefly-t. Ez az a széria, amiről (egyáltalán nem titkoltan) a sorozatbeli Spectrumot mintázták, ezzel mintegy újra beszólogatva azoknak, akiknek köze volt ahhoz, hogy egy ilyen eredeti scifit 14 rész után elkaszáltak. De persze nem ez itt a lényeg, hanem, hogy Tudyk (aki íróként is rendezőként is jegyzi a Con Man-t) bemutassa a rajongást a másik oldalról, a színész szemszögéből. A végeredményből pedig csak úgy árad, hogy szívvel-lélekkel készült, ráadásul civil adományokból hozták össze, szóval azoknak csinálták, akikről szól: a rajongóknak (az egyes részek végén a stáblista hátterében az adományozók nevei láthatók). Felsorolni is hosszú lenne, kik vállaltak el kisebb-nagyobb szerepeket, szinte csak baráti szívességből. Van, aki önmagát alakítja, van, aki nem, de öröm felfedezni olyan arcokat, akiket már láttunk/szerettünk itt-ott.

Bő két órányi anyagról van szó, mivel csak websorozat, így kvázi egy hosszabb filmként is felfogható. Aki szereti az ilyesmit, annak maximálisan ajánlom, kétlem, hogy csalódni fog benne.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr708554868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása