Zootropolis - Állati nagy balhé (Zootopia)

2016/05/21. - írta: giskard reventlov

271-zootopia_ver3_xxlg.jpg

Olyan még sosem fordult elő Zootropolis városának történetében, hogy egy nyúlból rendőr legyen, Judy Hopps mégis erről álmodik már gyerekkora óta. Kitartása meg is hozza a gyümölcsét, osztályelsőként végez az akadémián, és bár a főnöke csak parkolási büntetések kiosztását bízza rá, egy nap a véletlen úgy hozza, hogy az ölébe hullik egy jelentős ügy, 14 rejtélyes körülmények között eltűnt állat esete, amihez szüksége lesz Nick Wilde, a szélhámos róka segítségére.

A gyerekek számára humorosan tálalt tanulság, a felnőtteknek feelgood hangulat, és egy klassz nyomozós szál, ennyi ez, és nem több.

zootopia1.gif

Nem elvitatva a minőségi összképet, nem igazán értem, mire a nagy felhajtás a Zootopia körül. Aranyos, kedves, az animáció szemkápráztatóan szép, ahogy az elvárható, de az ég világon semmi eredeti nincs benne. Tévedés ne essék, még véletlenül sem mondom azt, hogy ettől rossz lenne, de annyira hurráoptimistán pozitív visszajelzéseket hallottam róla, hogy már-már elhittem: ez valami eddig sosem látott újdonság.

zootopia2.gif

Nincs benne semmi új, a végeredmény pedig egyszerűen csak attól lesz jó, hogy megfelelően keverik a lapokat:

  1. Tanulságos üzenet? Pipa! A barátság fontos, a kitartás még inkább, soha ne adjátok föl az álmaitokat, gyerekek, a film betétdala is erről szól (elsőre még jó, másodjára nekem már kissé szájbarágós volt, de úgy látszik, Shakira csak egy dal erejéig volt számlaképes).
  2. Vicces figurák? Pipa! A fő- és mellékszereplők egyaránt el vannak találva, még, ha az adott állatra jellemző tulajdonságok nincsenek is nagyon kidomborítva.
  3. Remek hangulat, sodró lendület? Pipa! Minimális építkezés után a fő szál maga a nyomozás, és inkább izgalmas-rejtélyes, semmint félelmetes.
  4. Burkolt, kevésbé burkolt, vagy teljességgel nyilvánvaló gegek? Pipa! A maffia-jelenet a Keresztapa-idézettel hibátlan, a lajháros pedig 100%-ban telitalálat, annál konkrétan az arcom fájt a nevetéstől.

zootopia3.gif

Szóval ez most egy olyan eset, hogy a film nem nőtt fel az elvárásaimhoz, de ez a legkevésbé sem érdekelt, mert végig jól éreztem magam, miközben néztem. Épp ezért azt mondom, soha rosszabb animációs filmet, az ilyenek egy kicsit jobb hellyé varázsolják a világot, legalább másfél órára, ha többre nem is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr38737120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása