A magányos lovas (The Lone Ranger)

2014/06/01. - írta: giskard reventlov

013-the-lone-ranger-movie-poster.jpg

Hát ez naaaaagyon hosszú volt (ellenben ez a nemajánló legalább rövid lesz). Ennyit tudtam mondani magamban, mikor végre valahára vége lett ennek a két és fél órának.

A baj az, hogy mint western-kalandfilm nem is lenne rossz, de sajnos több sebből vérzik.

Először is az egy dolog, hogy baromi hosszú, de ezt az időt azért érezni ennyire (amúgy nekem meg se kottyan két és fél óra), mert borzasztóan kusza és ritmustalan. Egy szögegyszerű történetet annyira megbonyolítottak feleslegesen, hogy az már fáj. Ha például a történetmesélős flashback-jeleneteket (majd meglátjátok, ha megnézitek) kivágják, a sztori meg se érzi, viszont rövidebb lenne legalább fél órával, meg a ritmusa is feszesebb lenne.

Na meg ott vannak a borzasztó digitális trükkök, annyira kilóg a (elnézést a szójátékért) CGI-lóláb, mint régi westernben a festett háttér. A filmvégi vonatos őrület meg szinte már a szánalmas kategória: az egész film alatt építik a transzkontinentális vasút egyetlen sínpályáját, erre a film végére lesz még vagy plusz három pálya a semmiből. Az ehhez a jelenthez választott aláfestő zene meg ha lehet még nevetségesebbé teszi a képsorokat.

De, hogy pozitívumot is mondjak: Johnny Depp nem nyomja fullba a kretént, még a tűréshatáron innen sikerült maradnia, többször vicces, mint ahányszor ripacs. Az utóbbi évek szerepeihez képest már ez is előrelépés.

William Fichtner viszont kapott egy jutalomjátékot, úgy érzem. Őszintén szólva nem is tudtam, hogy benne van a filmben, ráadásul az arca is annyira el van torzítva, hogy már bámultam egy ideje a képét, mire rájöttem, hogy ő az. De remekül hozza az őrültet, az biztos.

Mondanám az ilyenkor szokásos mantrámat, hogy "nem rossz, de a jó, az nem ilyen", de az a helyzet, hogy ezzel azt mondanám, hogy egynek elment, pedig inkább nem. Szóval, ha van jobb dolgotok, akkor inkább csináljátok azt, ez meg maradjon meg egy olyan napra, amikor végképp nem tudtok majd mihez kezdeni magatokkal, na arra jó lesz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr496253053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása