A nyár királyai (The Kings of Summer)

2014/06/01. - írta: giskard reventlov

008-kings_of_summer_poster.jpg

Klassz kis felnövéstörténet három tizenéves srácról, akik az idegesítő szüleik elől "menekülve" elhatározzák, hogy építenek egy faházat az erdőben. Aztán persze megjelenik "A Lány", és vele a problémák, ahogy az már ilyenkor lenni szokott a tizenéves srácoknál.

Szeretem az ilyen sztorikat, pláne, ha a kivitelezés is rendben van, legutóbb ott volt a Mud, Matthew McConaughey főszereplésével, és az is berántott, most meg itt van ez, hasonlóan furcsa hangulattal, de ez is nagyon tetszett.

A gyerekszereplők eddig ismeretlenül is nagyon jól teljesítettek, a fényképezés pazar, a zene tökéletesen, majdnem észrevétlenül festi alá a jeleneteket. Van benne egy minimális dráma, de csak annyi, amennyi kell, és bár a film ritmusa helyenként megbicsaklik egy kicsit, még így is simán megérte a rááldozott másfél órát.

Szokás szerint nyilván nem ajánlom mindenkinek, de ha valaki szereti az ilyesmit, annak talán érdemes megnéznie.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr176251152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása