Kényszerleszállás (Flight)

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

049-flight_poster.jpg

Egy pilóta kényszerleszállást hajt végre egy zuhanó repülővel, és bár ezzel megment majdnem száz embert, és hősként ünneplik, a zuhanás körülményei után indított vizsgálat kimutatja, hogy jelentős mennyiségű alkohol és drog volt a szervezetében.

Nos az idejét sem tudom, mikor láttam jó alakítást, vagy egyáltalán jó filmet Denzel Washingtontól. Az utóbbi időben legalábbis nagyon úgy tűnt, hogy ő is beállt megélhetési színésznek.

És aki azt gondolja, hogy itt most egy "de" fog következni, annak nagyon igaza van. Nem annyira zsigeri az alakítása az alkoholista pilóta szerepében, mint teszem azt Nicolas Cage-nek a Las Vegas, végállomás-ban, inkább érzékenyen, visszafogottan, de nagyon komolyan játszik. Még több ilyet, vagy inkább csak ilyet szeretnék látni tőle.

A mellékszerepekben is akad nem egy ismert arc, de John Goodman-t külön kiemelném, mert azzal a két jelenettel (egyenként max 2-3 perc) lejátszik mindenkit a színről, esélyük sincs labdába rúgni mellette.

A film maga amúgy többrétegű, a vizsgálat, az alkohol- és drogproblémák, a hazugságok, stb, de számomra még így is csak egyszer nézős, az az egy viszont elég tartalmas volt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr66260840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása