A Föld után (After Earth)

2014/06/01. - írta: giskard reventlov

015-after_earth_xxlg.jpg

Ez volt a legutolsó eset, hogy bármit is megnézzek M. Night Shyamalantól. Mondvacsinált történet, béna fényképezés, rettenetes CGI, és két borzasztó színészi teljesítmény Will és Jaden Smith tolmácsolásában.

szándékosan spoileres, elrettentő célzattal

Történet (már, ha nevezhetjük így): a Föld erőforrásait sikeresen kimerítettük (nem tudjuk meg a pontos évszámot, csak kapunk 5-6 vágóképet híradókból és passz), úgyhogy jó sáska módjára le is koccolunk egy új helyszínre (nem tudjuk meg hová, még hozzávetőlegesen sem, az új helyszín neve hatalmas kreativitással: "Új Föld, Új Naprendszer", és passz, egyúttal felejtsünk is el mindent, amit eddig a normális építkezésről tudtunk), de ott persze vannak ám alienek is, és mivel leginkább óriáspókra hasonlítanak, nevezzük őket ursának (hogy miért pont így, nem tudjuk meg, ez a nevük és passz). És ezek ugyan vakok, de a félelmet kiszagolják, úgyhogy nekünk annyi.

Ekkor lép a színre a szó szerint félelmet nem ismerő Kovács Vilmos barátunk, aki aztán jól legyakja az ursákat. A fiával viszont sajnos nincs ilyen közvetlen kapcsolatban, úgyhogy kitalálja, hogy elviszi magával a visszavonulása előtti utolsó küldetésére, amire mit visznek magukkal az űrhajóban? Hát persze, hogy egy ursát. Kell a félelemtelen kadétok kiképzéséhez.

Ne akadjunk fönn apróságokon, a lényeg, hogy az űrhajó meteorvihar miatt landol a régi Földön, mindenki meghal, Vilmos barátunk megsebesül, ezért a nulla színészi kvalitással rendelkező fiát küldi el a jeladóért, ami sajnos a kettétörött űrhajó másik felében van, az ő pozíciójuktól kb 100 km-re.

Szóval a kiscsákó fölkerekedik, viszi magával a hamuba sült elsősegélydobozt, meg egy huszonvalahány funkciós kardot, és nekivág a négyszögletű kerekerdőnek. Kalandok, izgulás, igazi Földi állatokra csak nyomokban emlékeztető létformák, éjszakánként fagypont alatti hőmérséklet mindenhol, hű meg há, és ripsz-ropsz már ott is van az űrhajó másik felénél.

Aki arra tippelt, hogy az eleddig fogva tartott ursa elszabadul, annak pirospont. Sajnos a jeladó nem kapja el a térerőt, mert a helyi mélyűr szolgáltató nem biztosította a lefedettséget, szóval föl kell mászni egy éppen akkor kifelé törő vulkán tetejére.

Persze az ursa közben kiszagolta a kakis pelust, szóval lesz haddelhadd, meg pózolás, a legkisebb királyfi legyakja a félelmetesen nevetséges pókmonstert, jelez a központnak, azok pedig seccperc megjelennek, és már mentik is meg aput, akinek a sérülése ugyan már húsz perccel azelőtt is vérátömlesztést kívánt, de azt még meg tudta várni, hogy a kisfia befejezi a házi feladatot.

És ennyi. Semmiről nem tudunk meg semmit, sőt még azt se tudjuk meg, hogy mi a francért adnak ennek a rendezőnek még mindig pénzt forgatásra. Viszont a stáblistán megjelenik a "Story by Will Smith" felirat, amire az ő helyében azért nem lennék olyan büszke.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr326253305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása