Ivócimborák (Drinking Buddies)

2014/06/01. - írta: giskard reventlov

012-drinking_buddies_xxlg.jpg

Lehet-e barátság férfi és nő közt, és ha igen, miért nem? Mondta állítólag Karinthy. Nos azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ami engem illet, évtizedek óta az igen mellett teszem le a voksomat.

De persze ez a film nem rólam szól (hálistennek), hanem Luke-ról (Jake Johnson) és Jillről (Anna Kendrick), valamint Kate-ről (Olivia Wilde) és Chrisről (Ron Livingston). Előbbi kettő, és utóbbi kettő egy-egy párt alkotnak, de Luke és Kate együtt dolgozik egy sörgyárban, és igazi jó cimborák, hogy azt ne mondjam, lelki társak. Igazából persze mindkettejüknek több van ennek a barátságnak a hátterében, de mivel mindketten kapcsolatban élnek, egyikük sem lép. Egészen addig, míg el nem töltenek egy hétvégét négyesben Chris tengerparti házában, és egy kirándulás alkalmával Jill és Chris, akik eddig nem is túl sokat beszéltek egymással, kicsit túlságosan is összemelegszenek.

Nos a bonyodalmakból ennél többet nem lőnék le, hátha kíváncsi még valaki rá. Minden esetre egy kedves kis független film kerekedik a dologból, minimális drámával, amiben rengeteg a beszélgetés, a sörözgetés, meg az igazán klassz színészi alakítások.

Mind a négy színészt láttam már korábban valamiben, és mindnyájukat kedvelem, úgyhogy még ha nem is lesz klasszikus a film, kellemesen eltelt velük ez a másfél óra.

Tetszett a szavak nélküli zárójelenet, de leginkább az tetszett, hogy nem lett klisés-nyálas-hálivúdias. Úgy látszik, egy véleményen vagyok az alkotókkal (vagy tudtukon kívül ők velem).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr356252870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása