Sorozatajánló rovat: Luther

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

020-luther_poster.jpg

Ha valaki minőségi angol krimisorozatra vágyik, ami leginkább a karakterekre épít, de emellett az egyes sztorik részenként is, és az évadon átívelve is megállják a helyüket, akkor ezt bátran merem ajánlani. London sötét, és borongós oldalát mutatja, ahogy az egyes esetek is elég kemények, de érdemes nézni.

Idris Elba olyan mélységet kölcsönöz a karakterének, amit kevés (általam ismert, vagy nézett) sorozat mondhat el magáról. A járása, a testtartása, az, ahogy egyfolytában zsebre van dugva a keze, a mozgása, a gesztusai, a beszédmódja, mind-mind hozzájárul ehhez: nem egyszerűen eljátssza John Luther felügyelőt, hanem ő maga az, szívvel-lélekkel.

A mellékszereplők is remekelnek, jól megírt karakterek, jól előadva, remek párbeszédekkel. Minőségi, na, ennyi.
Sajnos úgy tűnik csak ez a három évad (egyszer 6, és kétszer 4 rész, epizódonként 50 perc körül) lesz belőle, bár rebesgetnek még egy mozifilmet is, de az még nagyon a jövő zenéje.

A főcím pedig, a Massive Attack "Paradise Circus" című dalával pedig már-már tökéletes választás.
Szóval nézzétek, jóféle.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr666260144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása