Venom

2018/11/30. - írta: giskard reventlov

452-venom_ver2_xxlg.jpg

Venom, a szimbióta űrlény. Pókember egyik legkeményebb ellenfele. Egy őrült, aki fejeket harap le, és végtagokat tép szét.

De a PG13-as korhatár besorolás után vajon mi marad mindebből?

venom_151111_134.jpg

Túl sok értékelhető biztos nem. Ugyanis az csak egy dolog, hogy a Sony eredetileg egy sötét és véres, R besorolású akció-horror szerű dolgot tervezett, de fogalmam sincs, miért gondolták úgy, hogy az elkészült filmet vissza kell butítani annyira, hogy gyerekek is megnézhessék. A nyilvánvaló financiális okokat most hagyjuk, mert ha van egy ötlet a fejemben, és azt meg is csinálom úgy, ahogy elképzeltem, akkor ne az utolsó utáni pillanatban jusson már eszembe, hogy "ja, ebből több pénzt is ki lehet sajtolni, ha elvetem az alapkoncepciót". Innentől ugyanis mellékes, hogy valójában hoz-e több pénzt, vagy sem. Innentől ez csak a saját hülyeségem kétórás reklámja lesz, miközben olyan tehetségek mennek pocsékba, amilyen Tom Hardy, vagy Michelle Williams. De nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy a 100 milliós büdzsé gyakorlatilag az első hétvégén megtérült (az összesített amerikai bevétel pedig a bekerülési költség duplája már most), így a Sony joggal gondolhatja, hogy mekkora faszagyerekek is ők, ez a jó irány,

venom_151329_093.jpg

Pedig nem az, nagyon nem. Vegyünk egy egyszerű példát: adott egy tudós nő, aki ráébred, hogy amit a főnöke csinál, az nagyon nincs rendben, ezért becsempészi a főszereplőt egy titkos laborba (anélkül, hogy bárki megállítaná), hogy az leleplező értékű anyagot gyűjthessen. Ekkor megtörténik az incidens, amire a film kezdete óta várunk, de semmi gond, a kedves doktornő simán bemegy másnap is melózni, ahol tőle személyesen kérdezik meg, hogy ugyan vajon kit hozott be magával előző este? Egy ilyen hiperszuper létesítményben egyetlen kamera sincs, hogy vissza lehessen nézni a felvételeket? Ennyire bízik a cég az alkalmazottaiban? Végül is csak szimbióta űrlényeket próbálunk emberi gazdatestbe ültetni, mi történhet, nem igaz? Gratulálok, ennyit a film úgynevezett logikájáról.

venom.gif

Hogy a trükkök mennyire néznek ki jól, vagy sem, valamennyire egyéni ízlés, vagy inkább befogadókészség kérdése, úgyhogy lehet, hogy csak nekem nem jött át, de szerintem pár kivételtől eltekintve pocsék a CGI. Ez különösen a záróakkord akciójelenetére igaz, amit egyszerűen fogalmam sincs, hogy gondoltak? Hány emberen ment keresztül az a rángatott kamerás gyurmázás, amit itt "monumentális akciójelent" címszó alatt elővezettek, és hogyhogy mindenki rábólintott, hogy ez így, ebben a formában jó lesz? Az egészben tényleg csak Tom Hardyt sajnálom, mert ő még a készítési fázisban lelkesen mondta, hogy amennyire tőle telik, a legjobb Venomot hozza el nekünk. Aztán persze egy riportban elhangzott a szájából, hogy a kedvenc jeleneteit, azaz legalább 30-40 percet úgy kivágtak a filmből, mint a taknyot. Szóval nem rajta múlott. Bár a végeredményt látva, szerintem az a hiányzó fél óra sem segített volna.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr4514406162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása