Sorozatajánló rovat: House of Cards 1. évad

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

031-house_of_cards_ver2_xlg.jpg

Idő hiányában nem sok új sorozatba kezdek bele, de úgy gondoltam, egy olyannak, aminek Kevin Spacey a főszereplője, és a politikáról szól, mindenképp adnom kell egy esélyt. És be is bizonyította, hogy nem véletlenül van a kedvenc színészeim között igen előkelő helyen.

Ha bárki még hisz a mesében, miszerint a politikát nem a hatalmasok játsszák az átlagember feje felett, és mi még a felszínt sem kapargatjuk, nos annak bátran ajánlom, és meg is mondom, milyen lesz (már, ha tud olvasni a sorok között): gondolatébresztő.

13 részt daráltam le két nap alatt, és minden perce megérte. Spacey élete egyik legjobb alakítását nyújtja a gátlástalan képviselő szerepében, minden monológja, minden rezdülése aranyat ér, ráadásul rengeteget beszél ki a nézőhöz, (van, hogy csak egy nézéssel, van, hogy egész jelenetek alatt) ami nekem nagy kedvencem. Kevés ember tudja ennyire kézzelfoghatóan fenyegetővé tenni ezt a "ha valaki megpróbál kib*szni velem, az nagyon megjárja"-attitűdöt.

Akit még külön kiemelnék, az Robin Wright, Spacey nem kevésbé gátlástalan feleségének szerepében, mert bár nem láttam túl sok mindenben eddig, de itt ő is remekel. Van benne valami megfoghatatlan, hűvös elegancia, olyan, mint valami kecses ragadozó: távolról gyönyörködhetsz benne, de ne kerülj az útjába.

Szóval, ha valaki szereti a jóféle politikai thrillereket, üljön neki ennek a sorozatnak, mert én megkockáztatom, hogy a jelenleg futók egyik legjobbja.

Az pedig, hogy David Fincher és Joel Schumacher is rendezett két-két részt, csak hab a tortán.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr986260279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása