Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen)

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

033-olympus_has_fallen_xlg.jpg

Ez de egy kliséhalom volt. Nem is emlékszem, mikor láttam ennyi hősi beállítást egy rakáson. És azok az aláfestőzenék, jézusom.

Most komolyan: túl sokat várok egy akciófilmtől, ha azt kérem, hogy legyen egy épkézláb forgatókönyve?

spoileres, elrettentő célzattal

A sztori ugyanis a következő: egy gonosz észak-koreai bácsi, akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk japónak, egy kisebb országnyi fegyveressel elfoglalja (ahogy ő maga mondja) 13 perc alatt a Fehér Házat, hogy az amcsik kivonuljanak a koreai térségből, hogy azután a japó bácsi beindítson egy übertitkos ultrafegyvert Amerikában, amivel helyben fölrobbantja az összes atomtöltetet egyszerre. Namármost előbb ugye neki le kell lépnie, úgyhogy kitalálja, hogy minden túszt (köztük az elnökkel) egyforma ruhába bújtat, és az odarendelt helikopterbe visz, amit aztán az indulás után azonmód föl is robbant.

De nem úgy van az. Ez egy cseles japó bácsi, ugyanis se ő, se az elnök nincs a gépben, csak megrendezték a többi tússzal, meg pár kamikaze random-japóval. Így ő nyugodtan beizzíthatja az ultrafegyvert, aztán majd lelépnek a Fehér Ház régi alagúthálózatán, az amcsik meg azt hiszik, hogy mindenki jól meghalt. Na most az olyan apró részletek, hogy az ultrafegyvert a helikopterrobbanás UTÁN indítja be (amikorra az amerikaiak elméletben halottnak hiszik), vagy, hogy az ilyenkor szokásos hatalmas visszaszámláló képernyő 4 percet mutat, gondolom, lényegtelenek. Hangsúlyozom: MINDEN atomfegyver föl fog robbanni MINDENHOL Amerikában, de neki 4 perc elég, hogy valahova lelépjen Washingtonból bármiféle jármű nélkül. Ide a rozsdás bökőt, hogy nincs a világon olyan rafkós japó, aki 4 perc alatt kijut egyáltalán a Fehér Házból, nemhogy Washingtonból, és gondolom, az atomszennyezés meg smafu.

Szóval ilyen ez a film. És ezúton óva intek mindenkit tőle, ne pazaroljatok rá két órát az életetekből, elég, hogy én megtettem.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr696260286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása