The Iceman

2014/06/02. - írta: giskard reventlov

023-iceman_ver2_xlg.jpg

Egy maffiafilm, ami nem a maffiáról, hanem az alkalmazásukban lévő bérgyilkosról szól, aki több, mint 100 emberrel végzett 1964 és 1986 között.

Michael Shannon valami veszett jó a címszerepben. Ha eddig nem lettem volna meggyőződve róla, hogy milyen remek színész, innentől kezdve szemernyi kétségem se lenne. Szikár, szótlan, kemény, hideg és brutális. Az a fajta, aki simán elintéz bárkit akár a nyílt utcán is, ha erre kap utasítást, utána pedig hazamegy a feleségéhez, meg a két lányához, akik ebből semmit sem sejtenek.

Winona Rydert nagyon régen láttam bármiben is, pláne főszerepben, és épp ezért volt meglepő, mennyire jól játszik.

Igazából sorolhatnám a neveket, mert szinte kivétel nélkül mindenki jó: Robert Davi, Chris Evans, David Schwimmer, Ray Liotta. Talán ez utóbbi lehet mondjuk közepes, de játszott már párszor hasonló karaktert, szóval szerintem simán csak nem erőltette meg magát, inkább csak a rutinból küldte.

Amúgy a film elég rövid a műfajhoz képest (nincs két óra se), talán kellett volna még némi karaktermélyítés, de amúgy sok hibája nincs, a feszültséggel sincs gond, jó a fényképezés, a színvilág és remek a zene.

Maffiafilmek kedvelőinek simán ajánlott.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr946260226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása