Az interjú (The Interview)

2014/12/30. - írta: giskard reventlov

108-interview_xxlg.jpg

A film, ami miatt "állítólag" az észak-koreaiak meghekkelték a Sony-t. A film, amit "állítólag" nem mertek/akartak leadni az amerikai mozik, mert tartottak a koreaiak válaszcsapásától. A film, ami 10 ponton állt az imdb-n úgy, hogy egyetlen ember sem látta, pusztán szimpátia szavazással. A film, amiben megölik Kim Dzsongunt.

Miért érzem úgy, hogy az egész hűhó csak egy nagyon jól kitalált, és tökéletesen véghezvitt reklámhadjárat része? Hogy a Rogen-Franco páros megcsinálta a vírusmarketingek alfáját és omegáját?

Dave Skylark, az önimádó riporter (James Franco), és hű producere (Seth Rogen) egy esti bulvár-talkshowt vezetnek, amiben olyan "hírek" kerülnek adásba, miszerint például Eminem igazából meleg, Rob Lowe igazából kopasz, de az is napvilágot lát, hogy mi van Nicki Minaj lába között. Viszont egy Times-cikk kapcsán kiderül, hogy az éppen nukleáris rakétatámadással fenyegetőző Kim Dzsongun (Randall Park) odáig van az említett talkshowért, így barátaink leszerveznek egy interjút a hírhedt vezetővel, a CIA pedig épp ezt a riportot akarja felhasználni arra, hogy hidegre tegye az észak-koreai elnököt.

Ordítóan abszurd az egész, nem? De. És működik? Többé-kevésbé.

Először is sok a majdnem két óra, ebből 90-100 perc épp elég lett volna. Úgy talán nem ülne le a film a közepén, és nem kezdenénk el nézegetni az óránkat, feszesebb lenne a ritmusa, többnek tűnne a működőképes poén.

Másodszor pedig, amit én kivágnék, az épp az altesti "humor". Mert nem is egy Rogen-Franco-féle film lenne, ha nem lennének "viccek" mindenféle testnyílással és/vagy -nedvvel. Nem sok van, az igaz, de én a magam részéről meglennék nélkülük, ráadásul némelyik kilométerekről látszik, az meg bárminek ronthat a minőségén, már, ha beszélhetünk ilyen esetben minőségről egyáltalán.

De igazából, mint szatíra, egészen működőképes. Semmi vérlázító nincs benne, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire veszi komolyan. De Rogenék nem voltak elég bátrak, szóval nem kell őket piedesztálra emelni. Szerintem az egész úgy történhetett, hogy a srácok bemindeneztek egy kicsit, ahogy szoktak, kitalálták, hogy poén lenne egy olyan film, amiben ők ketten kinyírják Kim Dzsongunt, és miután kijózanodtak, megpróbálták hozzáírni a többit. Bár, ha jobban belegondolok, ez minden Seth Rogen-James Franco filmre igaz lehet.

Szóval vannak benne vicces részek, sőt, egy-két egészen (ebből a közegből) kiemelkedő poén is, de ha valakinek nem jön be a srácok stílusa, nyugodtan kihagyhatja, az ég világon semmit sem veszít vele. Mert jelezném, hogy miután kikerült a film a netre, az a 10 pontos imdb-helyezés is visszaesett 7,1-re (legalábbis a poszt írásakor).

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr457023919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása