Vágyak szerelmesei (Thanks for Sharing)

2014/06/01. - írta: giskard reventlov

005-thanks_for_sharing_xxlg.jpg

Ez a film tipikus példája annak, hogy nem szabad bedőlni a plakátnak és/vagy előzetesnek.

A függőségről (jelen esetben a fő vonal a szexfüggőség, de érintik még az alkoholt és a drogot is) már sok film készült, de nem hiszen, hogy volt már olyan, amit egy habkönnyű nyári romantikus komédiának próbáltak álcázni.

Már az előzetes is azt sejteti, hogy itt több lesz a mosoly, mint a drámázás, a magyar címferdítés pedig még rá is tesz egy lapáttal (az eredeti cím a 12 lépcsős összejöveteleken gyakran elhangzó "köszönöm, hogy megoszthattam, köszönöm, hogy meghallgattatok" kifejezésre utal). Ilyenkor sosem tudom eldönteni, hogy az, aki előzetest összevágta, vajon látta a kész filmet, vagy csak kapott pár random jelenetet, hogy "tessék, Józsikám, ebből ollózzál össze valami jófélét"?

Kicsit pipa lettem a végére, mert amúgy nem is lenne rossz film, de a reklámkampány hatalmas oldalháló, sportnyelven szólva.

Mark Ruffalo-t bírom, jó színész, itt is elég jól alakít, Pink meglepően jól játszik, legalábbis abban a pár jelenetben, amit kapott, Tim Robbins is hozza a tőle elvárhatót, Gwyneth Paltrow pedig valami elképesztően gyönyörű.

Csak hát az egész keret, amibe beleszuszakolták őket, úgy, ahogy van, egy kihagyott ziccer: jól fel van építve a sztori váza, a maradék játékidőben meg ahelyett, hogy mélységet adnának neki, agyonvágják olyan romkomokra jellemző kliséhalommal, mint például amikor Josh Gad és Pink elégetik a srác videokazetta-gyűjteményét a Kumbaja-t énekelve, vagy amikor szintén Gad karaktere meglátogatja az anyját biciklivel, erre a mama meglepődik, hogy a srác átizzadta a gatyáját. Ezek inkább kínos, mint vicces jelenetek, amúgy is altesti poénokkal operáló tinivígjátékokba valók, semmint ide.

Nem is mondok többet, ha jót akartok, inkább kihagyjátok, komolyan, az előzetesben benne van minden, ami rossz a filmben, mégis mindenki mosolyog, mintha muszáj lenne. Tisztára, mint egy nyári romkom, mondom én, csak hát maga a film meg mégsem az.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr246251115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása