Flörti dancing (Cuban Fury)

2014/09/07. - írta: giskard reventlov

075-cuban_fury_xxlg.jpg

Habkönnyű zenés-táncos-vígjáték, amiben a horizontálisan hátrányos helyzetű Nick Frost elég jól ropja a salsát. Klassz kis feelgood film, szombat esti szórakozásra tökéletes (ha el tudunk feledkezni a szokás szerint borzasztó címferdítésről).

Bruce Garrett-et (Nick Frost) gyerekként rabul ejti a salsa világa, egymás után nyeri a díjakat, de az országos bajnokság előtt egy kölyökbanda kigúnyolja a fellépő ruháját, és úgy helybenhagyja, hogy egy életre elmegy a kedve a tánctól. 22 évvel később a cégnél, ahol dolgozik, új főnököt kap, az amerikai Julia (Rashida Jones) személyében, aki történetesen él-hal a salsáért, így Bruce elhatározza, hogy újra fölveszi a lakkcipőt.

Mondhatnám, hogy klisés, és semmi váratlan fordulat nincs benne, és így is van. Amiért mégis végigmosolyogtam a filmet, azok a színészek, akik megtöltik élettel az egyébként egydimenziós karaktereiket, és a tipikus brit humor, finom poénok, helyzetkomikumok, és semmi altestiség hálistennek.

Frostot már régóta bírom, és most is hibátlanul hozza a kedves mackós srácot, meg a bánatos kiskutyaszemeket, de ha nem csak a film kedvéért tanult meg táncolni, vagy nem dublőrt használt, akkor le a kalappal előtte, mert, mint már említettem, elég jól ropja.

Chris O'Dowd, a s*ggfej kolléga szerepére tökéletes választás volt. Négy évadnyi IT Crowd után ugyan nehezen hiszem el neki, hogy ő az alfa hím a cégnél, aki minden csajra ráhajt, és még sikere is van, de ezt a s*ggfej karaktert tökéletesen kimaxolja.

Ian McShane-t szintén öröm volt nézni, mint Bruce tánctanárát, ez az ember szerintem bármit el tud játszani, a hihetőség nála nem lehet kérdés.

A szemcukor-faktorra pedig ott van Rashida Jones, akit szintén régóta kedvelek, és most is, mint mindig legalább annyira cuki, mint amilyen szép, ennél ide nem is kellett több.

Ha valaki látott már táncos filmet, akkor meglepődni ugyan biztos nem fog, de a remek szórakozás legalább ennyire garantált.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr306678891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása