John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter 2)

2017/05/23. - írta: giskard reventlov

340-john_wick_chapter_two_ver4_xxlg.jpg

John Wick (Keanu Reeves) egyszer és mindenkorra visszavonulna a bérgyilkosok világából, de egy régi adósság miatt még utoljára munkába kell állnia.

Már az előző rész sem az eredetiségével fogott meg, egy szimpla bosszúfilm volt, egy söröskupak egyszerűségével bíró sztorival, és remekül kivitelezett akciójelenetekkel. Ha lehet, ezt mostanra még inkább leegyszerűsítették: Johnt nem hagyják visszavonulni, de ha megteszi, amit meg kell tennie, egy egész hadsereg fog a nyomában loholni, és nem nyugszanak, amíg barátunk alulról nem szagolja az ibolyát. Rendben is van ez így, hiszen egy ilyen filmtől nem vár túl sokat az ember, de épp ezért kétféle lehet a megítélése is.

john_wick_chapter_2_152144_827.jpg

Mert ebben a formában még le lehet nyúzni róla néhány bőrt (a nyitott befejezés eleve azt sejteti, hogy ez meg is fog történni legalább még egy rész erejéig), azonban pontosan a formavilága miatt ez elég hamar önismétlésbe is fulladhat. Erre egyébként már most is van példa, mert az alkotók fogták az előző felvonás klubjelenetét, és megcsinálták még egyszer ugyanazt, azonban klub helyett most koncerthelyszín van. Hatalmas mázli, hogy mindkét jelenet remek a maga nemében, sőt megkockáztatom, hogy a mostani, a katakombás meneküléssel kibővítve, akció-koreográfiai szempontból a film egyik csúcspontja.

john_wick_chapter_2_152211_642.jpg

Akciójelenetekből pedig nincs hiány, a sztori amúgy is elég döcögős lenne nélkülük, viszont mindenfajta ritmusproblémát megbocsájthatóvá tesznek, mert tényleg élvezet nézni őket, John barátunk tucatszámra öli halomra az arctalan-névtelen ellenfeleket. Dacára az enyhe kamerarángatásnak, a kivitelezés nem sok kívánnivalót hagy maga után, ha a maximális bodycount a cél, ezek a jelenetek még bőven a hihetőség határán innen vannak. Keanu pedig vérkomolyan veszi a dolgot, ahogy az előző részhez, most is rendesen felkészült, ami a fegyverforgatást és a bunyót illeti.

john_wick_chapter_2.gif

Nem kell tőle sokat várni, ahogy előző résztől sem. Azonban, ha valaki vevő egy R besorolású, tehát vérbő akciófilmre, ezt minden további nélkül tudom ajánlani, mert egyszerűsége, és időnkénti logikátlansága ellenére simán van olyan jó, mint az első felvonás.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbara-artalmatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr8512534649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása